Grzyby

2014-09-29 22:31:40 1 komentarze

Ocena przepisu

Marynaty mojego taty

Składniki

  • Podgrzybki - 2 kg
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szklanka
  • Woda - 3,5 szklanki
  • Cukier - 1 łyżkę
  • Liść laurowy -
  • Sól - 1 łyżeczka
  • Ziele angielskie - 3 sztuki
  • Pieprz czarny w ziarenkach -
  • Cebula -
  • Marchewka -

Wykonanie:

Kiedy 3,5 szklanki wody będzie wrzało daj łyżkę cukru- to nie będzie mało wrzuć liść laurowy, wsyp soli łyżeczkę 3 ziela angielskie i pieprzu troszeczkę I octu Jamar szklankę wlej Zalewa będzie hej że hej 5 minut wywar gotuj Po czym słoiki czyste przygotuj Wsyp podgrzybków (2 kilo) ugotowanych Uprzednio wielkością starannie dobranych ¾ słoiczka staraj się zapełnić. Cienkie cebuli wstążki i marchewkowe krążki Na boku słoika wrzuć- artyzm będzie czuć. Twista zakręć i zapasteryzuj A potem jedź i usta oblizuj.



Brak komentarzy ...