Grzyby

2014-06-11 12:31:14 1 komentarze

Ocena przepisu

Kurki w occie

Składniki

  • Kurki - 1 kg
  • Cebula dymka - 100 g
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szkl
  • Cukier - 1/4 szkl
  • Gorczyca - 1 łyżka
  • Liść laurowy - 3-4 szt
  • Sól - 2 łyżki
  • Pieprz czarny - kilka ziaren
  • Ziele angielskie - kilka ziaren

Wykonanie:

Kurki dokładnie oczyścić. Szalotki obrać. Grzyby, szalotki i przyprawy zalać małą ilością wrzątku, dodać łyżeczkę soli, gotować ok. 10 minut. Odcedzić, zachować przyprawy. Ocet wymieszać z pół litra wody, cukrem i pozostałą solą. Kurki z cebulkami oraz przyprawy przełożyć do słoików. Wlać zalewę, dobrze zakręcić.



Brak komentarzy ...