Grzyby

2014-06-09 14:27:56 1 komentarze

Ocena przepisu

Kurki marynowane z winem

Składniki

  • Kurki - 1 kg
  • Ocet winny czerwony 6% JAMAR - 2 szkl
  • Czerwone wino - 2 szkl
  • Woda - 3 szkl
  • Goździki - 6 szt
  • Cynamon - kawałek
  • Ziele angielskie - 8 ziaren
  • Liść laurowy - 3 szt
  • Gorczyca - 1 łyżeczka
  • Cukier - 1,5 łyżki

Wykonanie:

Kurki obrać oczyścić i dokładnie umyć. Grzyby gotować w osolonym wrzątku 20 minut. Odcedzić, przelać zimną przegotowaną wodą, osuszyć i układać w słoikach. Przygotować zalewę, wodę i przyprawy zagotować i ostudzić. Następnie dodać ocet ocet i wino i gotować pod przykryciem 10 minut Jeszcze gorącą zalewą zalać grzyby i uszczelnić. Pasteryzować 15 minut.



Brak komentarzy ...