Grzyby

2014-06-11 10:52:53 1 komentarze

Ocena przepisu

Koźlarze marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami

Składniki

  • Koźlarze - 90 dag
  • Suszone pomidory - 100 g
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szkl
  • Pieprz czarny - 1/2 łyżeczki
  • Liść laurowy - 1 szt
  • Cukier - 2 łyżki
  • Cebula - 1 szt
  • Czosnek - 8 ząbków

Wykonanie:

Grzyby wkładamy na 20 minut do wrzącej, osolonej wody. Cedzimy, wkładamy do słoików. Ocet gotujemy z taka samą ilością wody, czosnkiem, pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami, ziarenkami pieprzu, cebulą, liściem laurowym i cukrem. Marynatą zalewamy grzyby, przekładamy do dokładnie umytych i wyparzonych słoików, pasteryzujemy przez 20 minut.

Uwagi autora przepisu:

Cebulę pokroić w grube plastry. <br>



Brak komentarzy ...