Grzyby

2014-09-03 19:54:08 1 komentarze

Ocena przepisu

Grzyby w pomidorach

Składniki

  • Grzyby leśne -
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 0,5 szklanki
  • Woda - 1 szklanka
  • Olej słonecznikowy - 1 szklanka
  • Cebula - 0,5 kg
  • Cukier - 6 łyżeczk
  • Papryka ostra mielona - 1 łyżka
  • Koncentrat pomidorowy - 1 słoiczek

Wykonanie:

Wodę, ocet, cukier zagotować. Cebulę drobno pokroić i zeszklić. Grzyby gotować ok. 40 min. Poszatkować w grubą kostkę – wymieszać z zalewą, olejem, koncentratem. Włożyć do słoików. Gotować 15 min.


Małgorzata Knapik / Szczekociny


Brak komentarzy ...