Grzyby

2014-06-11 10:56:53 1 komentarze

Ocena przepisu

Grzyby marynowane w occie - marynowane maślaki

Składniki

  • Maślaki - 2 kg
  • Woda - 3 szkl
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 1 szkl
  • Liść laurowy - 8 szt
  • Ziele angielskie - trochę
  • Sól - szczypta
  • Pieprz czarny - szczypta
  • Cukier - 1/2 szkl

Wykonanie:

Grzyby dokładnie umyć i oczyścić. Następnie obgotować w osolonej wodzie przez 5-7 minut od zagotowania. Odcedzić, wkładać do słoików i zalać zalewą. Zalewa: 3 szklanki wody zmieszać ze szklanką octu JAMAR (10%), dodać cukier do smaku, 2 listki laurowe oraz 3 ziarna ziela angielskiego. Zalewę zagotować i rozlać do słoików.



Brak komentarzy ...