Grzyby

2015-09-23 14:53:28 1 komentarze

Ocena przepisu

Grzyby leśne w marynacie

Składniki

  • Grzyby leśne - dowolna ilość
  • Woda - 1,5 litra
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - 3/4 szklanki
  • Sól - 1 duża łyżka
  • Cukier - 3/4 szklanki
  • Liść laurowy - 4 szt
  • Pieprz czarny w ziarenkach - dowolnie
  • Gorczyca -

Wykonanie:

Dowolną ilość grzybów obgotować,o dcedzić, wywar przygotować z podanych składników, zagotowac. Na dno słoika dodać: niecałą małą łyżeczkę gorczycy, nałożyc grzyby, na wierzch położyć plaster cebuli, zalać wywarem, gotować 10 min.


Bogdan Kaczykowski / 84-351 Nowa Wieś Lęborska


Brak komentarzy ...