Grzyby

2014-09-05 18:46:11 1 komentarze

Ocena przepisu

Grzybki w occie

Składniki

  • Borowiki - wg uznania
  • Cebula - wg uznania
  • Ocet spirytusowy 10% JAMAR - wg uznania
  • Liść laurowy - wg uznania
  • Ziele angielskie - wg uznania
  • Gorczyca - wg uznania
  • Cukier - wg uznania
  • Sól - wg uznania

Wykonanie:

Od małych borowików odciąć główki, oczyścić z piasku, umyć, posolić i pozostawić na 60 minut. Następnie dodać do nich pokrojoną w plasterki cebulę, dodać także wodę i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Do gotowania borowików użyć octu, żeby nie były kleiste. Po ugotowaniu odsączyć z wody na cedzaku. Przegotować ocet z gorczycą, liściem laurowym, zielem angielskim, cebulą i niewielką ilością cukru. Po całkowitym wystudzeniu borowików zalać je wrzącym octem, a następnie zamknąć słoiki. Gotować przez 30 minut



Brak komentarzy ...